Orginalkopia!

I kväll hålls dörrarna öppna för sista gången. Kommer att kännas konstigt att vakna till ett icke befintligt nätverk som öppnade mina ögon.

"Tänk om jag kastar min gammla damsugare så tar någon damsugarröret och slår ihjäl någon med det. Då blir jag helt plötsligt skyldig till medhjälp till mord eftesom jag förenklat det för mördaren genom att slänga min gammla dammsugare"

Liknelserna är stora! Det bara haglar in! Jag ska gå och lägga mig, blunda och vänta på att människor ska bli lika smarta som de som introducerade världen i internet och gå online. Visa att vi utvecklas..

Framtiden ser oviss ut men piratkopierarna och fildelningstjänsterna har trumf på hand! Vi ses igen


Gott nytt vår!

Så är helgen över och lika så min härliga tid som lärling för tant Linda på Nautilus. !Ännu en Baytjej avklarad" klingade orden i går kväll.. Tokig tid har det varit! :P I går orsakade jag dagens härliga träningsverk med redlöst plågeri på helvetets trappan och juckmusklers jävulsredkap.. Säger bara en sak..... ONT! och lite svett men det är det värt! Avslutade kvällen med ett dopp :P I dag var jag en sväng ut till Enköping för att diskutera. Justeringar på väg.. Sen upp till Karin på en tokigt god fika, sen en tripp till Katte där korplagen brottades illa på gruset Lila mot blått. bara två gula kort och två mål, ett vardera. Till orden "Jätte tung, lila pung" spanade vi som hökar på sjysta korpar :P Så hem och till att vara lite förkyld men vad gör väll det när det börjar bli riktigt grönt ute ochvärmen tvingar en att svetta sig avklädd. Jag älskar våren! Att det kunde gå så snabbt!? Det var inte länge sen det var galen nyårsafton :P


Nyårsafton jag o Seb :P

Vettigt!?

"Jag tror jag ska råna en bank och stämma vägverket för att dem satte upp en skylt och visade var banken låg"

Låter detta vettigt? En bra jämförelse! Är i upplösningstillstånd och kommer säkert att nämna igen hur mycket jag irriterar mig på svensk lag ibland!? Leve Göran Persson! Jag har alltid gillat dig! Du är en smart kille!

Piraten byter däck..

I går gick jag mitt första pass på nautilus, Guidad tur utav Linda som visade hur allt går till. Det ska säkert gå bra på nya jobbet! :P

I dag har det varit en sån där lagom härligt varm dag! Jag bestämde mig för att gå ut och prommenerat, så tog med Otto på en sväng. När jag kom hem så plockade jag fram och skrubbade lite utemöbler, och så har jag bytt däck på bilen! Urs så duktig jag är! Det var i alla fall lite nyttigt idag.


I morgon ska jag jobba igen! Fortfarande spännande! Dessutom ringde kära syster som hade fixat ytterligare jobb till mig under sommaren! Snällt av henne och Seb som tackade nej till det! :P

Nu ska jag titta på en film tänkte jag och sörja demokrati och utveckling. Jag tänker inte stötta er med att köpa någon mer film eller skiva. Slut köpt tills ni kommer fram till någon bra lösning på detta. Vi lever i ett välutvecklat och demokratiskt land! Låt det då fortsätta blomstra. Låt världen se upp till oss i norr..








Skit skraj!

I Söndags så upptäckte vi en längre sträcka lysande i en orange, röd/ brandgul färg. Fundersamma på vad det var så begav sig lillebror och jag ut i bilen och undersökte vad det konstiga bandet var. Det visade sig att grannarna höll på att elda på åkern. ett band på 15 meter med eld som sprakade kl 9 en vacker vårkväll! Såg rätt häftigt ut! försökte fånga det på bild men lyckades inte så jätte bra med min kamera..


Fire in the hole! Ser inte i närheten ut som det gjorde i verkligheten.. det var dessutom lite halvljust ute och i mitten av denna ljus rand skymtade man två svarta gestalter som vaktade det hela..

Hann med två skräckfilmer ikväll! inte illa pinkat.. Nu skakar jag i hela kroppen, inte utav rädsla men för att jag setat och spänt mig i evigheter! :P Törs heller inte titta mig i spegeln (såg "mirrors"). Jag brukar inte bli så uppskrämd fundersam över vad som påverkar?! Jaja..

I morgon blir det instruktioner för jobb! Spännande! Får se om det fins nå snygga hunkar att vila ögonen på! Ska till mormor och morfar och installera skrivare oxå, men det ska ju inte vara nå större problem.

Ingenting varar för alltid



Update igen! REA på IKEA

I Tisdags så åkta jag och tro det eller ej. Emma och barnen in till stan!! :D Vi åkte till Nickis där vi lekte som galningar, ja i alla fall jag! jag var totalt slut efter allt farande.. :P Agnes åkte med mig i stora rutchkanan men det var så otäckt att hon började gråta! :( Sen vart hon mammig :P Vi var där i en och en halv timme. efter en stund vart Kerstin sugen på glass och slog sig ner för att äta på denna men då vart det protest frånn Agnes håll som så klart oxå ville ha glass. Detta resulterade i att Agnes vägrade släppa glassen. Efter Nickis så begav vi oss till IKEA som hade utförsäljning på allt i det gamla varuhuset. där var det kaos! kö från ingången och längs hela huset. in gick vi och nästan sprang genom byggnaden med få saker med oss ut. Vi hade åkt Emmas ford och fick inte plats med mycket. förlust för oss eftersom man kunnde ha fyndat rejält den dagen!
Glassätar Agnes


Jag helt färdig! (Fotograf Emma, Lånad bild!)

I Onsdags så var jag så förundrad av detta IKEA reande så jag tog bilen och åkte in till IKEA för att shoppa loss om det återstod något. Vilket det så klart gjorde och idag var det dessutom 60% på alla redan nedsatta varor! Jag köpte mängder med onödiga saker! Reflexvästar, lampor, syltburkar. underlägg, gosedjur, hyllor, ett skrivbord med mera saker.. En riktig fyndar dag! Sen gick jag in på nya IKEA och handlade för att kompletera lite till mitt skrivbord och åt lunch sen hem igen.

I Torsdags så åkte jag och gissa vilka in till stan! :D Där vi tog oss en vända till IKEA sista dagen på "utreandet" Idag var det verkligen utplockat men trotts detta så fyndade vi! Jag köppte hyllor som kostade 179kr ordinarie fast jag betalade knappt 5kr st för dom.. 5 st. Emma köpte en säng till Kerstin som behövde ny. knappt 50kr. En tvmöbel knappt 100kr som egentligen gick på 2999.... Massa fynd! :D Sen anlände min mor som oxå handlade en del. Tur var väll det eftersom vi inte hade någon platts i bilen för våra fynd. Vi lassade mammas bil full och sen gick vi upp på nya IKEA och åt middag allihop! Jag, mamma, Emma och barnen. Barnen var totalt slut sen och slocknade båda två!


Slocknade barn

I Fredags så åkte jag förvånansvärt nog in till stan för att umgås med min mormor och syster! Jag hämtade upp Karin efter skolan och så åkte vi ut till mormor där vi blev bjudna på "dö pippi" och sen åkte vi i väg på en stadstripp. En lagom, mysig vända för att jag sedan skulle plocka upp min lillebror på stationen efter att han skulle åka buss in ensam till stan. Ingen lillebror på stationen och ingen kontakt med honom på mobilen. Min oro började stiga en aning då jag ringde kontakter för att fråga om dom hade sett honom någonstans. Han hade tydligen klivit av bussen i Bälinge där han bytte till grön buss. Min lilla (Stora) lillebror skulle ta grön buss in till stan och jag visste inte vart han skulle kliva av om han ens hittade en grön buss att kliva på.. Jag började vandra längs Kungsgatan för att hitta honom någonstans gråtandes i ett gatuhörn men ingen Oskar. Jag gick tillbaka till stationen och var nästan på väg att börja gråta när jag såg honom gå fram och tillbaka vid stationen. Jag skyndar fram och kramar om honom han ser halväcklad ut och undrande över vad jag håller på med. "Jag klev ju nyss av bussen" Han hade bara gjort som jag sagt. kliva av vid stationen och mött mig där. han hade inte väntat länge... :S Sen åkte vi hem till Karin o Seb.

Vi fick god mat och omhändertagande. Vi kollade på två filmer och tröck i oss massa gott och spelade Alias. sen slocknade vi. På Lördagen var det gott om dötid. Jag och Oskar åkte till nya IKEA för att äta massa mjukglass. Vi åt 2 var sen höll vi på att kräkas.. Vi åkte hem till K o S igen där vi snyggade till oss eftersom vi skulle ner på staden och träffa mamma, pappa och halva familjen Alunda för att ta oss middag på Trattoria Commedia och vilken fullträff till kväll sen! För att inte tala om maten. 3 rätters Jag åt..

Förrätt: "Bruschetta alla Romana". Grillat vitlöksbröd med tomatsallad toppat med parmaskinka.

Huvudrätt: "Tagliatelle del Buongustaio". Bandpasta med tomat, grädde, kantarelles, strimlad oxfilé, rött vin, lök paprika och oregano serverat med riven parmesa


Efterätt: "Tartufo Limoncello". Glassbakelse med kärna av limoncellocrém, täckt av citronglass och fint hackad maräng.








Farligt gott!!!


Och en eloge till Per som var den enda som chansade på mina finurliga gåtor! Bra! Svaren var på den första: Phytagoras sats. och på den andra: Det är bromsspår framför haren


Mycket roligt! Bra Per!!


Vem var Jesus

Jag vill bara med tanke på mina senaste inlägg, tillägga att jag är döpt kristen men inte vill påstå att jag är troende.. :P Får se om ni är lika humorbefriade som jag! :P Detta är kul!

Idag är det en sån här allmänt tråkig dag! jag sov alldeles för länge oxå! Jag hade tänkt att åka ner till kapellet idag och gå på påsklunch och få alla mina "påskbegrepp" utredda! I dag återuppstår väll Jesus?? Jaja... Tråkigt att missa! Och funderingarna är inte utredda..


När påsken står för dörren kan man ju ställa sig frågan: Vem var Jesus?


Der finns tre bevis på att Jesus var Mexikanare: - Han hette Jesus - Han var tvåspråkig - Han hade problem med myndigheterna

Men det finns också belägg för att var Irländsk: - Han gifte sig aldrig - Han berättade alltid historier - Han älskade att vara ute i naturen

Samtidig finns det tydliga indikationer på att Jesus var svart: - Han kallade alla för "broder" - Han gillade gospelmusik - Han fick ingen rättvis rättegång

Tre starka fakta talar för att Jesus var Italienare: - Han gestikulerade när han talade - Han drack vin till alla måltider - Han var säker på att hans mor var jungfru, och modern var säker på att han var Gud.

Men ytterligare fakta tyder på att Jesus kan ha varit från Californien: - Han klippte aldrig håret - Han gick barfota - Han grundlade en ny religion

MEN, de mest överbevisande bevisen talar faktiskt för att Jesus var KVINNA : - Han blev tvungen att utfodra många människor med kort varsel, även om det inte fanns tillräckligt med mat. - Han försökte att göra sig hörd bland en massa män som inte lyssnade. - När han hade dött blev han tvungen att uppstå igen för det fanns fler uppgifter att göra.

...........................................................................

Vad är det som kladdar i matteboken?

Vad är det för skillnad på en överkörd hare och en överkörd norrman?

...........................................................................

WHAT GOES THROUGH YOUR MIND WHEN SOMEONE SAYS "LET'S GO FOR A DRINK"?






Underhållande inte sant!!?

Så hur ser min dag ut :S Jag ska nog börja med att äta upp allt mitt godis så att det inte finns något kvar att trycka i sig! Sen ska nog ta mig en lång promenad!!! Så får man se sen hur det slutar! Emma undrade om jag ville åka med till stan i morgon och gå på Nikkis! Det lät kul! Har aldrig varit där! Skulle få låna ett av hennes barn så skulle det bli gratis! :D Om det kanske kunde bli lika varmt som i Lördags så att ban kan få steka bacon!?

"Cave day 2"

Vaknade rätt tidigt och flickorna åkte vid halv 12. Sen över till kusin och kompani för påsklunch! Massa gott och onyttigt och så några vändor kort och nu sitter jag här och funderar på en tupplur! vill vara ute egentligen men tycker att det blåser kallt :( Solen skiner i alla fall! :)


Överraskade Emma med tjusig utstyrsel! :P Hatt, sjal och brillor hon tycker är så fula sitter vackert plaserade! :P Mor min var tvungen att posera oxå! :P


"Cave day"

Igår var det kalasande hos mormor och morfar vi åt massa god mat och letade efter påskägg roade oss dessutom lite med mina ballonger :P gjorde en liten gloria att trä över mormors huvud vilket resulterade i en statiskt laddad bild! :P

Mormor skrattade så hon grät!! Jag utsmyckad till påskkärring! Har fräknar oxå men dom kanske inte framkommer på bilden..

Idag var det alltå påskafton och jag satt och åt nudlar alldeles ensam! Äckliga nudlar!!! Och när jag satt där ensam så funderade jag på Jesus! :P På SkärTorsdag är det nattvard som gäller. Långfredagen skulle ju alla bara sitta och ha tråkigt! man fick inte leka eller titta på tv eller nått som skulle kunna vara kul.. På tredje dagen återuppstår han. Påskafton och påskdagen då? Jag tänkte att det kanske var svält dag då!? Hm.. Skulle ligga i en grotta idag då!? Konstigt det här med Jesus och hans polare!

Senare på kvällningen åkte jag och lämnade och hämtade Lisa och Liisa! Liisa och jag piffade med lite prinskorv och makaroner! en superromantisk middag med levande ljus och allt :P I väntan på Johanna som jobbade till kvart i 10 så slog vi oss ner vid tvn där vi näst intill somnade båda två! Vid kvart i 11 en halvtimme senare än väntat så dyker johanna upp pigg och glad och vi bestämmer oss för att ut och finglida med bilen! Packar in oss i johannas finbil och beger oss mot Börje.. I Börje stannar vi konstigt nog alldeles förlänge med tanke på att det var väldigt dött där! Sen hem och störta i säng!

SkärTorsdag!

Idag är det skär Torsdag!

Enligt mig betyder denna dag inte så mycket. Men idag är dagen då påskkärringarna flyger till Blåkulla! Och dagen då Tor enligt asatroende förberedde för vårblotet. "Skär" skulle beskriva Tors bleka ansikte efter vintern.. Enligt den kristna tron var det idag "Nattvarden" skedde!

I dag för mig innebär det länsning av mitt godis! :P Hade besök av en liten häxa i morse som stod och såg så där lagom söt ut.. Hon sa inte så mycket men jag visste vad hon ville!


Söt va!? :P



Grill Ballerina

I Måndags tog jag ut och lagade min cykel, så händig man blivit. fick sprutt i moppen och krattade några tag på gräsmattan. En cykel runda till affären med lillebror och Rasmus sen  hem och plocka fram grillen i sommar värmern för en premiärupphättning.. Mästergrillarn (Och påstå inte att varken jag eller köttet är rökt..) (Det smakade faktiskt mycket bra trotts äldningen!) plockade fram ytterfilé och kokade potatis! Smarrigt smarrigt! Sen tog jag och Linda oss en kvälls tur in till stan för att Linda vehövde tanka bilen och handla (Hälsa på Adam på jobbet) Efteråt deckade vi hemma hos Linda i tvsoffan och gluffsade i oss massa kakor och drack te! :P Linda skulle på Fredagen in till stan för att vaksineras och jag bestämde att ajg skulle hänga på in och byta ut min vattenpomp som inte fungerade som den skulle.. Så på morgonen, en tripp till Fullerö sen på vaksination och Linda blev slö i armen och sen ner på staden en stund för att träffa Dessan och bara knalla runt en stund i solskenet och fönstershoppa Lagom mysigt! Sen hem och Linda fick göra lite slingor på mig! MIn privata frisör och så hem och till Kalle på grillkväll! Det resulterade i en allt för sen kväll med för mycket prat!


The Grillgirl :P Rykande het!!!

                 
Besök på "Folkes" och Adam!

Puss puss o prinsess läsning sen hem för Choko mys!


Ballerina Choko!

        
                      Linda på G att slinga mitt hår! Ovan hos Kalle...
(Klickbara kort!)




Och tro det eller ej, men idag har Emma och jag än en gång begett oss in till stan för att ja...

Vi plockade upp Karin (efter att jag tagit en allt för lång sovmorgon) så begav vi oss ut mot Almunge och Thuns. Ett ställe man bara hört talas om. Det var helt ok! Jag fyndade som vanligt en hel del :P Jag vart överraskad över alla inte allt för billiga märkeskläder som man kikat på bara för någon dag sedan på stan! En solig och härlig dag! Slutade på kvällningen hemma hos Emma med kortspel, kex och ost! Men nu är jag så trött att jag inte orkar skriva mer.. God natt!

Stadsbesök

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen! börjar bli dålig på att uppdatera! Men för er som är insatta så är mitt liv inte så intressant just nu och med andra ord sagt så har jag inte så mycket att skriva om som skulle komma att intressera.. Jag var som sagt med mormor min till Sthlm i Onsdags och sen dess så har det rullat på med stads besök..

Torsdags var jag in och köpte mig skorna som jag tyckte om :P Hämtade ut min mobil oxå som har varit borta i en evighet!!! :P

På Fredagen var jag in till stan, lämnade mamma på jobbet kl.10 och sen förbi skolan och hälsade på. Det var mycket trevligt!! Det verkade inte vara någon som kände igen mig?! :( Men jag fick kramar så det stod härliga till. Sen åkte jag upp till Karin och hängde en stund för att sedan bege mig ner på stan och plocka upp Putte för en färd ut till nya IKEA och fikelifika.. Där knallade vi runt och muppade oss i lagoma mängder och på IKEA träffade jag även Kajsa som höll på att handla till sin nya lägenhet! :) Trevligt trevligt! Så släppte jag av Putte på stationen och så upp till Karin igen.. Plockade upp Seb på stationen sen iväg o handlade lite och sen till mormor och morfar där vi blev bjudna på god mat och så snabbt iväg och hämta mamma på jobbet kl.7.


Lagom stort krypin till Putte på IKEA!

I Lördags var jag och Emma än en gång in på en stadstur med bilen samma lilla tripp som alltid. Fullerö, Gränby, Willys, nya IKEA och ÖoB stod på listan! Det vart en snabb titt hit och dit eftersom jag skulle ut på kvällen.. Så hem igen och så till piffning och så tillbaka in till stan! Denna gång fick stackars Linda agera chaufför. Så på Redroom träffade vi Åsa och Johanna tog en varsin drink och sen till hotel Hörnan där det blev några shots. Åsa fixade 30% i baren :P Sen ville en del av oss in på people men då gick Linda o jag och investerade i onyttigt ätande för att sedan bege oss hemmåt! Hemma halv 2 så det blev en kort men lagom kväll!

Mina stadsbesök allt som allt i rad då..
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag x 2

I går (Söndag) Så vaknade jag med lagom mycket huvudverk och Fick höra att mormor och morfar var på väg. dom anlände, ci åt mat och så tog vi oss en tripp ner till byggdegården där det var "Vår/Påsk mässa" :P Vi handlade lite lotter, kollade på prylar och sist men inte minst köpte vi fika och åkte hem. En lugn dag!

I dag gick jag upp tidigt för min egen skull! Solen sken härligt och jag tog med mig lille bror ner till hästarna och släppte ut dom. tog med kanin Sara upp och satte henne i en bur på gräsmattan sen fick jag för mig att kratta lite! Så här har jag stått och krattat i morgonrock och gummistövlar i solskenet! Dagar som denna känns det bra att bo som man gör! Flum flum. Får se vad jag hittar på härnäst! tror jag ska ut o laga min cykel :D

"Confessions of a Shopaholic"

I går åkte jag och Emma med barn än en gång in till stan för att shoppa loss. Vi började med att släppa av mamma på jobbet för att sedan parkera och ta en promenad ner på stan. Emma överraskade mig med att plötsligt slänga ur sig att hon skulle pierca sig. Vilket hon förvånansvärt oxå gjorde och jag tänker inte avslöja vart... ((Emmas inlägg om stadsbesöket och piercingen)) Jag sympati tog dessutom ett hål till i mitt högra öra AJ! :'( Lovar nästan att det gjorde ondare för mig än för Emma :P Efter stan så åkte vi och plockade upp Karin som var sugen på att åka med sen ut och "hälsa på mange i garaget" (Hämta mera pengar!) det var tur att vi hade med oss Kerstin (4år) som hade varit där förut och guidade oss från stan ut till bergsbrunna tegelbruk :P Fint jobbat Kerstin! Sen åkte vi förbi Röda korset som Emma skulle få upp ögonen för! lite film köp och två st skåp sen vidare till gränby där det shoppades ännu mera! Och till slut till Willys där jag handlade värsta bigpack frysta jordgubbar till mina smothies! Nice price! Avslutade dagen hemma hos Emma där vi spelade kort och blev bjudna på fruktsallad som var såå god..

                                      
Rätt som det var så försvan Kerstin i en butik och jag ropade.. "Jag äj häj" Hörde jag snart och mycket riktigt.. Där var hon!


Hoppsan Kerstin! Karin retsticka snodde mössan!  Agnes verkade nöjd i vagnen!


Ett antal Kerstin kort hann vi med oxå! detta med choklad eller nått runt hela munnen :P

I dag har jag varit i Sthlm igen. Och ja.. Hur kan man vara där utan att shoppa!? Fast jag kom inte hem med några kassar (Fick plats med allt i min väska!) :P Shopping Shopping Shopping!! Vi gick in på ICA NK igen och där fick vi smacka rökt oxfilé som smälte som glass i munnnen. Snacka om fint kött! Hade köpt lite att ha som godis om det inte hade kostat 800kr kilot.. Sen fick jag smaka fin lammkorv inne på östermalms saluhall. och sist men inte minst i hötorgshallen så blev jag bjuden på Baklava, Gott och faktiskt inte lika sött som det brukar tyckte jag. I Morgon ska jag nog in till Uppsala och hämta ut min nya mobil och sen ska jag försöka låta bli att köpa de där skorna jag stirrat mig galen och åter galen på.. Dom som jag bara vill ha!! :) Tack Norge! Ses snart åter!!

RSS 2.0