1:a advent, 1:a gradens brännskada.

Har svårt att somna då jag ligger och funderar övere hur jag ska skriva mitt nästa inlägg, så gav upp och här sitter jag nu.. Underligt attt tjag lyckas vara uppe så här sent en daag som denna! Detta skulle bli en lugn helg så att jag kunde vila och slippa risken för mer febere och besök hos farbror doktorn men jag har lixom inte varit tillräckligt sjuk för att hålla mig "lugn". Fredagkvällen hade jag ju planerat att montera ihop pepparkakshuset men så vart det inte. Jag handlade för att fira in helgen, champinjoner och massa paprika lite kryddor och sist men inte minst kräftstjärtar vilket resulterade i en MYCKET god soppa som jaga sedan satt och åt alldeles på egen hand, tvingade på Mathilda en smakbit som verkade uppskattas!? :D.. Sen kom Christian kom på besök så jag, Linda, Adam och Christian drack lite kaffe och sen satte vi på G-force en lagom rolig film.

I går (Lördag) så var dete riktigt tråkigt, ingen ville göra något men jag ville göra massor. Vart en slappar dag med film och massa ätande, Linda och Adam begav sig av på bio, New moon. Johanna och Rebecka skulle jobba och jag och Mathilda hemma! Kvällen började med att vi på varsit håll i varsit rum satt med varasin dator, som det kan bli. Jag tog i alla fall tag i det sociala och begav mig in till Mathilda som vart glad över besök, jag föreslog lite på kul att vi skulle gå ner till Solsiden och äta lite pomfritt o ta en öl, och Mathilda gav mig ett glatt svar vilket jaga inte var beredd på så vi gjorde oss iordning lite och så begav vi oss ut. Pomfritt hade dom inga men öl och Mojito och Strawberry duckery och rom o cola hade dom :) Jätte trevligt hade vi, upptäckte missade samtal på våra mobiler och ringde upp Becca som kommit hem till en mörk lägenhet så vid 23 kom hon och Johanna och joinade oss. Vi satt kvar en stund men Becca och Mathilda skulle upp o jobba så dom bestämde sig för att gå hem. "En svensk jävla grogg" ville Johanna ha, tur att bartendern vara svensk, han skrattade och Johanna vart nöjd!. Jag och Johanna satt kvar och pratade med folk och sen begav vi oss vidare. Knallade runt lite och roade oss åt massa märkligt folk, stötte på en kille som sa "Jätte mysigt" på ett fult sätt (många normän tyckere utav någon anledning att just "mysigt" låter väldigt kul!) (dom sägere koseligt) Mycket underhållande tyckte Johanna, vi stötte även på en kille som vi släppte ut ur "fängelset" han hade utav någon märklig anledning hamnat innanför staketet på en byggarbetsplatts och gick runt och såg vilsen ut. Vi lyckades eftere en stund bli av med honom men vägen kantrades av mycket innan vi lyckades komma innanför dörren hemma! Men en trevlig kväll..

Sitter på solsiden och avnjuter.. Mycket! Trevligt var det! (Foto: Rebecca Nordlund)



Citerat från Johannas blogg:

"
Jag o helen fortsatte o fick sällskap  av en mystisk man iklädd hatt å kappa.. haha
(Han sa att han ville göra reklam varpå jaga säger)

"du heter Rune o jag har ditt nr, de räcker"

vi lyckades smita o fylla fickorna, eller helens fickor,med gratis kondomer,, hah de e aids dagen 1 dec så man skulle va väl förberädd stod de.."


Vaknade med "skallebank" och slog på en film. En lugn dag har det varit tills Johanna och jag bestämde oss för att gå ut en stund i det jätte fina vädret, gick nere på backlaandet där det bjöds på glögg, pepparkaka och rusinbullar, dom skulle tända julbelysningen! 1 advent vad tiden går fort.. Mös runt där lite och gick till Nidarosdommen och kollade när dom hade mässa. Gick hem och lagade pyttipanna (Homemade) Sen gick jag, Johanna och Becca till kyrkan vid 18. Inte riktigt lika fnissigt som förra helgen men Becca lyckades flika in med en skrattattack i en psalm..

Citerat från Rebeccas blogg:

"Dock slutade allt i ett fett ASGARV som itne gick att hejda. (norrmän är bra roliga dom, eller något)

det var i detta stycke det brast:
Når han er near oss, er vår Far och finne.
äre vare Gud.

ONT I MAGENSKRATT hela den låten.. (den var lång och detta var första versen)

Att det kunda vara så kul att gå i kyrkan kunde jag väl aldrig tro.. Brukar bara tycka att det är mysigt men skratta brukar jag inte!!"

 

När vi kom hem från kyrkan så satte jag igång med pepparkakshuset. Slutade med två brännblåsor massa kladd och ett... Ja jätte fint pepparkakshus :P Nu ere snart jul på riktigt!! :D

det jätte fina pepparkakshuset, (Orkade inte med sk*ten efter att jag brännt mig,haft i för mycket florsocker i en påse som inte höll till spritz därav enkelheten :P) Min choklad bakom som jag fått utav jätte snälla Ingela, Johannas mamma!








GOD NATT!!


Pepparkakshus

Sitter i min säng "som vanligt" och väntar nu på att folket ska vakna! Jag har ingen feber nu heller men ska nog försöka sanna hemma i stället för att ut och fortsätta mata monstret.. jobbar inte idag) Fuderade i och försig att bege mig ner till någon av butikerna och köpa amig ett par stick pinnara och lite garn! Skulle vilja pröva mina talanger och se om jag kanske kunde lyckas sticka en mössa eller något annat "avancerat" :P Man måste ju skaffa sig en hobby dom få timmar som blir när man inta jobbar..

I kväll har gilde "sitt" julbord och jag har inte anmält mig.. Så klart så ångrar jag mig nu men hade inte orkat gå ikväll endå, sitter väll hemma sen och beklagar mig inför dom andra över att jag hoppade över en sån grej.. Anledningen till att jag intete går är att jag helt enkelt inte hade någon lust.. :/

I kväll ska jag nog modellera med mitt pepparkakshus vilkete inte blev av igår eftersom jag, Linda, Adam och Christian drack kaffe o kollade på film, G-Force nämligen! Adam kom i går, mitt på dagen stormade Linda och Adam ut ifrån hissen beroende av varandras blickar och med ett härligt fniss i här hela kroppen som bara en nykär.

Nu ska jag slå på en film en stund och hoppas på att det börjar röra på sig här utanför så att man törs gå ut och börja röja!..

Svar på komentar

Svar: Bilden har jag rånat utan lov från en blogg för ett knappt halvår sedan så törs inte riktigt skylta med den p.g.a. copyright, har inget minne av vart den är funnen så.. (Högerklick och save image as..) ;P Och ja jag hade den ute på bloggen i början av September med rubriken "skräcken för svininfluensan sprider sig". En klockren bild är det i alla fall!

Ny design

Passar på nu när jag ändå är sjuk med lite vintertids ändring i designen på bloggen..



Vi tar den igen bara för att den är så klockren! Känns bättre idag, och är tillbaka på banan att det inte är grisar som spökar i huvudet..


Jäkla svin!

Skrik och panik är det grisen!?

Min mobil fungerar inte. Kan man bli mer handlikappad? Jag kan varken skicka sms eller ringa, det enda som händer är att jag får felmeddelande. Just snyggt nu när jag skulle ringa och sjukanmäla mig oxå! Efter att jag kom hem igår var jag så sliten så jag bestämde att det var bäst att vara hemma idag.. Nästan inte själv valt, så tråkigt att bara ligga i sängen hela dagen. Kanske får medge att jaga börjar fundera på om det växer ut en knorr på mig snart.. Kan det vara grisen som spökar?! Om jag inte är bra efter helgen så blir det farbror doktorn nästa! :(

38,6 ?!?!?

Nu tror jag att det är fel på termometern.. Kan jag varaa så sliten efter arbetsdagen.. Kan ju itnte påstå att jag jobba hårt i dag. Och inte känner jag mig så dålig, nu blir det sängen så får vi se vad termometern visar i morgon.. Jobb eller hemma eller doktor!? Orkar inte..... God natt!!

Lord of the Flies

I går såg jag och Rebecca den senare versionen av flugtornas herre av William Golding. Det är en av de hemskaste filmer jag någonsin sett. Jag såg den någon gång när jaag vara "yngre" och den har satt djupa spår. I går kväll såg vi den alltså igen och jag fick världens gråt attack! Kan inte beskriva min sorg när dom dödade "Piggy" Jag gråtere bara jag tänker på det och i går kväll lyckades jag inte somna på ett bra tag för att jag låg och tänkte på det.

Här är den jätte tragiska "få Helen att gråta sönder scenen" jaga antar att man måste se hela filmen för att känna samma sorg som jag gjorde men bara denna lilla snutten tar knäcken på mig.. Kännsliga tittare varnas.

<3 "Piggy" <3

 

Vi såg även en film som heter Joulutarina.. Riktigt bra oxå! Hade velat sett den efter flugornas herre så att jag hade kommit på andra tankar.

 


Jibjab, kul grej

Jag låter filmerna tala för sig själva!

Jag skulle kanske kunna massera lite fötter som ursäkt men det var det nästan värt! :D

(Mina sambosar Johanna, Linda, Mathilda och Rebecca.) Förlåt Johanna!

Får lov att sätta in mig själv med..

Kristi kiss för dig utgjutet!

I dag inledde vi dagen med frukost på Radisson SAS. Myckett god frukost dock joobbigt att gå upp då det vart rätt sent igår :S Känner det i kroppen..

 

Det är så roligt att driva med becca och Mathilda som haatar att folk frågar om bestick fast dom ligger mitt framför så vi har frågat om salt och massa. Nu råkade johanna bli väldigt toa nödig under frukosten så hon beger sig mot personalen..

 

Johanna: Vart ligger toan?

Rebecca: Bister min

Johanna: Ja men vart ligger den då?


Fick förresten en jätte kul present igår! :D Nu blev ni nyfikna hoppas jag! Kulkulikulkul!

 

I dag tog jag och Johanna en promenad förbi nidaros domkirke där vi läste att det var kveldsmesse med Acapella (Som jag då läste Annika och Pelle) så vi skyndade oss hem, ått mat och sen gick vi tillbaka till kyrkan. Vi hade inte ens kommit in undeer tack förrän Johanna bokstavligt grätt av skratt. Vi sammlade oss så småning om och klev in. Salmebok och häfte i handen och så slog vi oss ner. Vi kunde knappt titta på varandra utan att skratta, ja ni vet hur det kan bli!? :P Så småning om så fylldes raderna upp och det kom ett par. "Oh nu kommer dom äntligen, Annika och Pelle" sa jag så vinkaade jaag lite diskret. Myckete roligt tyckte Johanna. Sen började vi läsa häftet och insåg att detta skulle bli en plågsam timme.

 

"I deg lever vi"

"Vi legger fram for deg"

"Ansikt mens"

"Mørkrets krefter"

 

"Far, lat meg vere barn her hjå deg.

Kom til meg, Herre, ja, bu du i meg!" (Märklig vers? Fattar ingentting!?)

 

Vi funderade så klart över vad det var dom skulle baka men så kom nattvarden och då förstod vi! Vi ville så klart smaka på brödet så vi reste oss upp, hämtade en varsin bägare och gick och ställde oss i en fyrkantig ring runtt prästerna. Kristti kropp för dig utgjutet, snålt för att prata om all deg! Kristi blod för dig utgjutet, men vad är detta tänkte vi, blodet var inte rött, inte blått utan kiss gult.. Så kristi kiss för dig utgjutet..

 

Vi och resten utav församlingen överlevde trotts jordbävning av alla tillbakahållna asgarv vi kunde ha bjudit på. På väg hem kokm vi på att vi glömde säga hej då till Annika och Pelle.



Pilates underhållning!

"Joonii.. idag har hag ätit fiskbullar o potatis.. helens o min potatis börjar typ rutta så vi måste typ äta upp 3 kg ganska fort..!
o idag har jag och Linda gjort Pilates också (Helen låg brevid o åt en MUNK o MILKSHAKE)  .."



Hon har gjort det igen!! Ytterligare en varning! Det var din andra..
Jag trivdes i och för sig myckett bra där i sultanen med min munk o mickshake! :P Mycket gott och bra underehållning! :P

Min sommar, ett ögonblick i solen

Eftersom jag var så dålig på att uppdatera min blogg i sommras så kommer jag nu att sktiva en  mycket kort sammanfattning med några bilder så aatt ni får ta del av värmen, kännslan och kärleken jag upplevde! Och för er som inte orkar läsa, skit it då! Dett är bara ni som går miste om en fantastisk sommar!


((Alla småbilder är klickbara!!))

 

Jag har inte frågat om jag får nämna personer eller händelser, men jag har noga valt ut delar av min sommar. Dom som kännere sig missade eller rent ut sagt uthängda kan ju höra av sig så lägger jag till eller tar bort. Kanske...

 

Jag vet så klart inte vart jag ska börja..


Vi köpte en sommarstuga i Karlskoga. Precis vid vattnet. På en udde, nästan utan grannar. En fin timmer stuga med härbre och en mysig sjöstuga.


Sommarstugan i Karlskoga! :D Sett nedifrån/bakifrån (Foto: (Jag) Helen Hagland)

Men vi tar det från den första riktiga sommar månaden. Juni. Då jag träffade Eric igen! En fantastisk kille som gick samma årskurs som mig på gymnasiet. Eric gillar att fotografera, han har ett öga för design. Han sprider glädje och omtanke i sin omgivning. Det finns så mycket att skriva om dig och ändå har jag inte många bokstäver  i mina fingrar.. Det regnade mycket i Juni, men det vara en härlig månad och trotts den mängd nederbörd som kom så kom månaden även med sol och bad. Jag levde livet och gjorde enbart vad som föll mig in för stunden.

Översvämning nere i hagen (foto: (jag) Helen Hagland), jag, jag badar i kalkbrottett, jag på myggstenen. (Foto: Eric Gustavsson)


Midsommar och blommor i håret, och sen var det plöttsligt Juli. Jag började jobba som fastighetsskötare. Jag fyllde år och jag umgick med massa vänner och bekanta. Jag bodde hos Eric en hel del under månaden. Det var skönt att komma hemifrån, inte långt till jobbet och Eric lagade sin cyckel så att jag kunde låna den. En varm månad med härliga kvällar på balkongen med Eric och Patrik som tillsammans delade lägenheten. En tur ut till Marielund där vi sov över hos Max och Umgicks. Grillade på bryggan, var ut och fiskade med Samuel i hans båt och solade och badade som galningar. Dessutom så tog vi en hel del kort.

Jag midsommar (Foto: Eva Andersson), ute i marielund, pojkarna lägger i båten, Elisabeth på bryggan, Foto: (jag) Helen Hagland) fotograferna leker.(Foto: David Nyberg)

David hoppar i vattnet (Marielund) (Foto: Eric Gustavsson)


Agusti månad kom och den var fullbokad. Jag jobbade fortfarande som fastighets skötare samt då och då på mittt gamla jobb på Nautilus. Den 18 åkte familjen (Mamma, pappa, Oskar, Karin och hennes Sebastian) Tillsammans med familjen Christine till Sthlm med tåg där vi tog tunneelbanan ut mott hamnen och klev på en enorm båt med namnet Vision of the sea. En fyra dagars kryssning Stockholm - Tallin – St:Petersburg – Stockholm En tripp värd att lägga på minnet. Båten var halva upplevelsen. Så mycket och så god mat. Vi klev ombord, gick upp till en utav resturangerna, plockade tallrikarna fulla slog oss ner och åt. När vi ätit färdigt upptäckte vi resten av buffeborden. De med ännu emr mat, färdiga mackor, efteretter och för att inte tala om dricka bordet. Man blev kallad miss, vänligt mottagen vart man gick, fotograferad och renbäddad säng. Ville man inte hålla till inne på sitt rum så kunde man gå till spat, gymmet, en av barerna, bibloteket, spelrummet, teater/bio, casinot eller varför inte till en av de åtta polerna eller shoping gatan mitt på båten!? När vi vaknaade var vi i Tallin, en ordentlig frukost innan vi steg av och begav oss in mot staden. En fantastiskt fin stad! Vi mös runt på gatorna i några timmar för att sen gå tillbaka till båten där vi slog oss ner vid poolen och hämtade lite mat och frukt. Fritt fram att ta, hamburgare, pomfritt, eller be om pizza i baren. Kosta?! Inget...  Vila lite för att sen göra sig fin och gå upp till den stora resturangen på deäck 5 av 11 där dete serverades tre rätters middag varje kväll. Klädse: Fin! Man fick in menyn och kunde välja mellan ett femtal olika rätter varadera.

Tallintripp, Karin, båten, vattenmelon på buffébord. (Foto: (jag) Helen Hagland)


Dag nummer 2 på båten vaknade  vi på väg in mot St:Petersburg. Där krävs visum för att man ska kunna spatsera fritt om man inte tar en guidad tur. Vi hade en inbokad kl.4 svensk tid men nu var vi i Ryssland och här var klockan 6. Upp och äta frukost i mängder och så iväg med buss in mot centrum där vi lyssnade på våran guid som berättade om staden, byggnaderna och personer.. Pleeeis heiev luuk! Ån de rigtt sajd vi heiev ö.. Ungefär så lät hon! :P En tur som lädde till Katarina palatset bland annat, ett mycket pampigt ställe med ett antal poavillonger och en egen litetn sjö, bärnstensrummet och ”china town” såg vi oxå! På palatset vi fick 3 rätters lunch med rysk champange och vodka, mycket goda båda två! Och maten så klart! Sen såg vi Eremitaget, St Isaac's katedralen, Aurora kryssaren, Peter och Pauls fästningen och mycket mer! Tillbaka till båten där jag lyckades smuggla med mig en rysk öl, jag la den i kamera väskan tillsammans med objektiven :P Upp till poolen ock sola, sova och äta så klart sen dags för middag igen. Åt Borscht till förrätt för att avnjuta Ryssland och ett adjö.


Katarina palatset i St:Petersburg (Foto: (jag) Helen Hagland)

Middag på båten, kan det ha varit oxfilén!? (Foto: (jag) Helen Hagland)


Gick och lade sig i nystädat rum, vaknade och hade en heldag på båten framför sig. Vilket innebar, lite shoping, bad, badstu, titta på lillebror som klättrade på klätterväggen och bara njuta. Vi var så klart in på teatern och tittade på en komiker/Jonglerare som uppterädde, jätte rolig och på en musikal! :D På kvällen var det klänning som gälde och kostym för herrarna. Mycket god mat som vanligt. Vart våning 11 senare på kvällen för att dansa lite på ett utav disco/barerna och sen stupade jag i säng. Jag vaknade tidigt, tog med miog kameran och gick ut på däck för att fota i gryningen. Missade dock den lustiga ön med kråkor o döda träd i sthlms skärgård. Jag tänkte att om jag gick och åt i på en gång i stället så kanske jag orkade äta en sista måltid till innan jaga klev av båten. Satt ensam i resturangen och njöt av den sista biten av skärgården och när vi lagt till kommer familjerna. Jag orkade dock inte äta myckete mer men offrade mig på några amerikanska våfflor med lönnsirap och litte mer frukt. Tråkigt att vakna den morgonen med vetskapen om att man snart skulle kliva av båten och skiljas ifrån ”besvärliga Christine” min bästa vän och själsfrände. Men sommaren var inte slut än.

Vid Casinot på båten, Pelle, Pappa och lillebror Oskar (Foto: (jag) Helen Hagland)

Båtarna i hamnen, 2 stora amerikanska, den till vänster är "vår" (Foto: (jag) Helen Hagland)

Vikta handdukar på rummen på båten, delar av shoping gatan på båteen o mamma! (Foto: (jag) Helen Hagland)

Så här ungefär såg menyn ut på kvällarna, under olika desserter! (Foto: (jag) Helen Hagland)


Väl hemma. Inga mängder med lugna stunder. Packa ur och packa i för nu skulle vi bila ner till småland, 40 års kalas var det som stod på schemat och vi skulle ner och hjälpa till med förberedelser och njuta ytterligare utav sommaren. Familjen Christine och halva min familj var det. Christine åkte i våran bil som vanligt. Mycket trevligt om vanligt oxå! Kom fram sent. Gick och la oss nästan på en gång. Nästa dag skulle Gustav (Christines storebror) hälsa på en gamal kompis som bor på öland. Så jag, Christine och Karro (Christines lillasystster) Åkte med honom. Vi blev avsläppta i borgholm där vi spatserade en stund för att sedan slå oss ner på ett mysigt café och äta lite. Sen tog vi en ”lång” promenad upp till slottsruinen där vi mös i gräset, spelade kort och tog kort. En helmysig dag. Så kom Gustaf och hämtade upp oss och vi åkte för att plocka upp Oscar (sonen i familjen kalmar) sen tillbaka. Och 40 års kalas blev det! Jag buggade med en ruskigt duktig karl. Jag sa att jag inte kunde dansa men han bara drog med mig ändå och konstigt nog så kunde jag oxå. Han var så duktig o jag bara åkte med. Jätte kul var det! Sen var det dags att åka hemmåt Uppsala igen. Ett snabbstopp i Linköping för att hälsa på familjen Christines kusiner. Sen körde jag därifrån till Sthlm där pappa tyckte att han sovit klart och ville ta över!? Vet inte varför :/ men det var trevligt för då flyttade Christine in i våran bil igen och supere sovarn var igång. Det är en rolig talang Christine har, hon har genom ALLA tider, ja aså länge jag har kännt henne, alltid somnat i bilen när vi åker. Vart det än bär och hur kort/lång resa det än är och hon sover.. Bäst är när det är på min axel! :D

Grinden Kalmar (Foto: (jag) Helen Hagland)

Och i uppgift fick vi att göra skyltar att sätta i maten.. Chritine sliter hårt med stilen (Foto: (jag) Helen Hagland)

Karro och Christine i Kalmar. Ute och promenerar (Foto: (jag) Helen Hagland)

Christine äter de enorma blåbär vi fann på vår promenad.. (Foto: (jag) Helen Hagland)

I borgholm, uppe vid ruinen. Christine lyckas precis fånga ögonblicket då eett antal fåglar flyger förbi! (Foto:Christine "Persdotter" Jansson)


Snart var man hemma igen och allt var ”som vanligt” Jag jobbade min sista tid på bostadsrättsföreningen och jobbade mina sista pass på Nautilus. En resa vara inbokad till Lettland och Riga där vi (Jag, Karin och Seb) Skulle hälsa på vår kära vän Elina! Som en gång i tiden var praktikant/utbytesstudent genom Jälla hos oss. Hon har varit hos oss flera gånger och jobbat, bott och pluggat. Det blev en liten weekend och deet var så man fick tårar i ögona efter att träffa henne igen! Vi hade kköpt massa svenskt lösviktsgodis som vi hade med oss till henne och Marabou så klart! Det blev en mysig visstelse med god mat, trevligt sällskap och annat kul!

Lettland. Elina, Karin och Seb (Foto: (jag) Helen Hagland)

Små lustiga korvar vi fick smaka. Litte hotta och runda små :D (Foto: (jag) Helen Hagland)

När man gift sig i Lettland så ska man bära sin nya fru öveer 7 stycken broar och när man gåt över den sista ska man sätta fast ett hänglås. Sånna satt det på en hel del broar. Detta var nog den mest "på satta". (Foto: (jag) Helen Hagland)


En Agusti tur till sommarstugan med kräftskiva och mys vart det oxå! Eric följde med och familjen Christine och Tina och Uffe med barn! Msigt var det. Och jag tog mig ett dopp i det iskalla vattnet till och med! Och Karin och jag plockade svamp som vanligt. :P Som vanligt sägere jag eftersom det är vad jag har ägnat min dyrbara tid till då jag inte gjort annat så klart. Halva sensommar/höst har jag tillbringar mesta dels med min kära kusin Emma i skogen och på andra ställen där man skulle kunna tänkas hitta svamp :P Jag kan inte ens gissa på hur mycket svamp jag hara plockat detta år. Vi har frysen full, jaga har gett bort och jag har kastat. Sjuka mängder svamp men så mysigt att komma ut i skogen så där! Längtar redan MASSOR till nästa höst och förhoppningsvis MASSOR av mer svamp! Tack alla som orkat med mitt svampröj i år!!

Båten vid stugan (Foto: (jag) Helen Hagland)

Eric kollar kräftburen, Svamp på tomten har vi med. Detta ställe, precis vid båten. (Foto: (jag) Helen Hagland)

På väg hem och det börjar tjuta illa. Onda bromsar, men efter händiga Seb lyckas vi ändå ta oss hem snabbare än mamma o pappa som åker volvo. Hamnar i bilkö vid en olycksplats och sitter fast i timmar. (Foto: (jag) Helen Hagland)

Och när vi skulle släppa av Karin och Seb så såg vi en märklig figur i bilen bredvid (skylt docka) (Foto: (jag) Helen Hagland)


I Septembere åkte jag, Johanna och Linda en sväng över till Norge och Askim för att kika om vi kunde fixa några Norge papper  klara inför vår höst färd. Misslyckas gjorde vi men hängde inte läpp för det, stannade till i kristinehamn på vägen tillbaka o handlade lite chips, dricka o hämtmat på China. Sen till stugan där vi tittade på film på min dator och mös lite. Sen hem igen! Dyrt att åka BMW men tacksamma över att Linda offrade bil! :P Annars hade edet blivit jojjos opel :P Men den fick åka en tur upp till Trondheim i stället!!

Trondheim är vart jag befinner mig nu, där jag bor nu, där jag jobbar nu och där jag för tilolfället ligger i min säng och känner mig smått överekörd. Har varit sjuk hela veckan. Men känner att det är bättre nu! Får se om det blir jobb i morgon. Känns som att jag inte blir friskare om jag inte börjar röra på mig och göra saker. Skulle jag känna mig jätte hängig på jobbet så får jag väll gå hem bara. . .

Och hur kan man glömma lilla ruskpricken Kajsa som anlänt till världewn och vårt hem! Ottos dotter, nu med efternamnet Hagland Eriksson (Foto: (jag) Helen Hagland)


Det vara en liten del av min sommar, en liten bit av mitt hjärta! Hoppas ni inte somnade i Juni! :D Tack Jätte snälla, undereba Eric som lånat ut sin kamera till mig konstant (Din stackare) Och tack för att du finns! Du är underbar! Lika bra vänner som dig är svåra att finna!!! Tack Christine åter igen för att du är näst bäst typ (efter mig åtminnstonde) Och tack min familj o mina vänner nära och kära! Jag älskar er och jag är så glad att jag har er!


Stanna hos Johanna. Eller!?

"=) Nu ska jag gå å våldta Helen för hon är sjuk o kan inte göra motstånd!

Hörs!"


Tack Johanna! VARNING... Om du inte är snäll emot mig, kan hända jag lämnar dig! Läs "hon som aldrig skulle skaffa blogg" s nya blogg! Några läsare kan vi ju unna henne, my sambo <3

Johannas blogg


Har inte orkat skriva, får se om det blir av i morgon. .

Fotoshoot på taket en fullspäckad helg..

God dag allihopa! Idag är det en segardag. Kommer nog att tillbringa större delen av min tid i sängen. Mådde inte bra idag när jag vaknade. Har ont i huvudet men det känns mindre nu men framförallt så är jag hel svag i kroppen.. Skakar i armarna nu när jag skriver, känns konstigt i benen när jag går. Kommer att bli mer seg av att ligga i sängen dock men det blir nog en och en annan film idag om huvudet tillåter. Hemma från jobbet blev det i alla fall! Och jaga som bestämt mig för att intet vara sjuk en minut :( Besviken på mig själv men what to do!?!

Min helg har varit toppen! Det var så skönt att komma hem från jobbet i fredags och verkligen känna att det vara helg. På kvällen åt jag jätte god mat och drack kett glas vin, sen vart det godis, julebrus och Coco Chanel på film. Riktigt bra! Jag och Mathilda njöt, Linda sov som vanligt lixom Rebecca som tittade upp då och då från sin soffplats. i säng vid halv tre riktigt trött!

Upp på Lördagen då jag lovat att hämta och köraa runt lite med Rebeccas bil "Bettan" som bestämt är en HAN enligt Becca! :P Hoppigt vid bromsningarna, rost på bromsbeläggen är dommen så lite åka vart det. En tur till Nidar, Trondheims Choklad fabrik där vi provsmakade lite choklad och handlade lite :P Sen hem en sväng för att sedan bege oss iväg en sväng till Ikea! Jag och Linda! Mycket folk var det där så vi gick ju mest runt och mös som det framkom i tidigare inlägg. Åt korv gjorde vi!

I går så ställde jag klockan på rigning för att Linda och jag bestämt oss för att hälsa på Becca och Mathilda på jobbet. Vart en hejdundrande frukost på Radisson :) Mums! Fick matlådor med oss därifrån med! Tack Flickor! Fin servic! Sen kom Becca hem och somnade på soffan, stackarn hade bara sovit 2 timmar och Mathildaa begav sig iväg på jobb. Jag och Linda roade oss med att sminka oss lite för mycket och låna Beccas kamera förr ännu mer fotoshoot på taket denna gång! Kul var det. sen hann vi inte mycket mer innan vi tog bilen ner till stationen och hämtade upp Johanna som kom hem ifrån Sverige visstelsen. Välkommen hem! Vi har saknat dig!

Lite bilder ifrån våran tak fotografering. (Foto: Linda på Helen och tvärt om)








Hoppas det inte varat för många bilder nu!? :P Vad tycker ni?! Kan ni inte skriva en komentar? Vilka är det som läser och hur har ni hittat hit!? :D

IKEA

Idag har det inte händ så mycket! Slappar dag! Passar på nu när jag inte jobbar! :P Mathilda, Linda och jag begav oss till Nidar där vi provsmakade lite choklad och köpte lite!! Sen hem. Linda och jag åkte sen en sväng till Ikea där vi roade oss med att äta korv och gå o mingla.. Mys! Älskar Ikea! :D


Svensk viking! :D


Öhm.. Hund typ :/ Med två munnar dessutom!?

Finns flera läskiga bilder men dom behöver vi inte se på nu!!

mariekex på er!



Fotoshoot

Så var ensam mamma avklarat! Suck

Den gångna veckan har bestått av jobb jobb o jobb. Därför har uppdateringen varit fattig! Ursäkta det!

Förra Söndagen bakade jag och Johanna bröd och bullar! Mums filli babbaa! Alla mina 19 bullara som blev är numer dock uppätna, av bara mig dessutom, en riktig liten snål tjockis är vad jag är! :P

Idag kom det Sverige besök! Rebeccas mamma och Mathildas mamma, syster och hennes pojkvän kom på besök! Dom anlände vid ett tiden och lastade in kassar i massvis i lägenheten med mat.. Får sitta och titta på dom med avund nu när jag äter mina nudlar och broccoli medans dom äter kött o ädelost.. :S Jaja, jag är inte bitter jag! Min tid kommer och jag tycker inte illa om maten jag äter, bara lite enformigt! :P

När gästerna packat upp mat och ätit paj så begav dom sig ner på stan medans jag, Johanna och Linda lånade Rebeccas kamera och gick ner till busshållsplattsen med inställningen att ta första buss som kom och åka iväg o fota.. En mycket trevlig men dock ISkall upplevelse! Resultatet: Massa bilder!

Linda!

Johanna!

Och sist men inte minst jag :D

 


I dag är det fars dag så grattis min älskade pappa!!!!


(om 16 minuter från och med NU) Så fyller Mathilda år! Jag ska snart slå in hennes present :P Sen blir det bums i säng! Fira lite i morgon o säga adjö till gästerna och sen iväg till jobbet!

 

 

GRATTIS MATHILDA I ALLA FALL!!!!!! Lite så där i förskott men GRATTIS GRATTIS!

Hoppas du får en toppen dag!


Ensam mamma söker

Så här sitter jag och Johanna på varsit håll och försökere komma in på tv3 play så att vi kan sätta oss och titta på ensam mamma söker, sista avsnittet! Jätte sugna är vi! Johanna fick just igång det så nu blir det titta av! :D Återkommer..

MIN DATOR

Just idag är jag inte jätte glad..... Jag är så glad över att ha ett eget rum så att jag kan gå undan och stänga in mig lite ibland, jag är en sån person som behöver myckete egentid men. Men ingen borde känna orättvisa eller avunsjuka över rummet för jag sa att jag kan sova vart som. För att jag INTE skulle roffa åt mig.. Men jag tycker då att man ska respektera att det är mitt rum. Att jag har saker deär inne som jag inte vill att andra ska roa sig med... Min dator till exempel är en sådan kännslig sak!!! Man kan åtminstonne fråga först anser jag. Inte bara kalampa in och dra på mig virus... SUCK!

Nu ska jag och Rebecca åka iväg och handla litet pillegrurer :P Blir en liten tripp, dom säljer nämligen billiga hårddiskar! Vi ska köpa en varsin för halva sverige priset denna vecka! Behöver mera plats och ska flyttat om litet bland mina bilder oxå för den hårddisken dom ligger på börjar bli mycket gammal och jag tror att den kommer att dö snart! :(

Idol goes våran lägenhet

Vi har gjort det igen!! :P Idag har varit en sån här lagom dag. Vi har tittat på en film som heter dom bortglömda som var värdelös. Sen slog vi påFredagens Idol och efter det satte vi igång.. Sånna skådisar vi är! Tog oss inte lika lång tid som gårdagens produktion eftersom vi nu har skrapat fram regiseringstalangerna. Mathilda jobbade och Linda var jätte tråkig och inte in mood för att delta så hon stängde in sig i Johannas rum och satt och lekte med datorn i stället. Men trotts detta lyckades vi klämma in några olika personligheter i filmen!



Nu sitter jag här med moppefjun till fejk skägg och funderar över om jag ska sova snart. Ska väll barabera mig först och ta en dusch sen blir det mars pankaka i säng för i morgon vankas jobbafton igen! :D /A.B


A.B = Anders Bagge

RSS 2.0