Undraromnågonsågvajävlapinsamt

Idag har jag haft säsongsstart på att halka! Smärtar lite i armen efter att ha tagit emot mig mot en betongkant... Tänk att känslan alltid är den samma trots att man är så utsat, trots att det är en olycka, trots att jag inte frivilligt fått benen undandragna under mig för att sedan landa på det mest onaturliga vis och helst mitt framför ett gäng imponerade åskådare som (i alla fall om en av dessa åskådare vart jag) står och ser så där lätt störd ut tack vare ett ansträngt tillbakahållet asgarv..... God morgon gott folk!

December here we come

Och så var en ny vecka igång!.. Helt otroligt att det snart är December! Det känndes i och för sig lite av vinterkylan idag när man klev utanför dörren och solen som så länge lyst med sin frånvaro lös plötsligt rakt in i hjärtat (och ögonen...) !!
 
Helgen har spenderats på bästa sätt med Marcus! Vi invigde helgen genom att gå på bio och se nya Hunger Games filmen. Smakade en Marabou nyhet å som tyvärr inte var något att hurra för!
 
 
Klev upp tidigt på Lördagen och gick på loppis och ut på geocaching! Var riktigt ruggväder och redigt blött på sina ställen. Så småningom begav vi oss mot mysiga "gamla pumphuset" i Karlskoga för att ta oss en värmande kopp kaffe och värma våra frusna själar! Vart en "på tår" oxå!
 
Gamla pumphuset i Karlskoga
 
Jag tar mig en "på tår"
 
Cach gömma :-D
 

På eftermiddagen vart det en tur till Karlstad där vi träffade härliga människor över en middag! Senare en cola på krogen! :-D Jätte trevlig dag!
 
Den här veckan känns häktisk utan att vara allt för proppad med studiebesök på universitetet. MEN det ska tydligen kännas att man är student och har signat upp för heltidsstudier! Satt hela Måndagen hemma hos Oscar (blivande kollega) och försökte komponera ihop något att visa upp för våra läromästare vilket vi nästan hann klart med tack vare min brighta vän! Där bjöds även på god mat med tillhörande coleslaw fantastico som jag genast var tvungen att försöka åstadkomma här hemma. Så idag har jag fifflat ihop en härlig gegga jag med! Han med att grilljera skinka i helgen oxå så nu känns kylskåpet lyxigt välfyllt på ett tomt vis...
 
Grilljerad skinka och kroppkakor på spisen
 
Avslutar denna soliga dag med att klä in mitt balkongräcke med smålampor för att även lysa upp för förbipasserande, sätta upp "julbollar" i fönstren och slutligen krypa ner i shäslongen för att titta på Svenska Hollywoodfruar och avnjusa lite julknäcke, skinkan från ovan och en go skvätt senap. Nu kan första advent och December få komma!

°○Smakar det bra?○°

Uff för att gå upp tidigt.. I alla fall när man gjort motsatsen under några dagar då man vart ledig! Vill bestämt tro att jag ser ut som en dörrmatta idag men vad gör väll det när det är Fredag? Plockade med lite besiktnings godis till mina kära vänner idag å så jag kan få smak betyg! Jag menar... en annan trycker ju i sig vad som som kan tänkas innehålla socker! Öhm smak!? Smakade det något? Det var gott i alla fall! ;-)

Nu ska jag unna mig (eller vad det nu heter när man gör det varje dag) en frukost macka i väntan på att dagens föreläsning ska sätta igång! So long!

Geléhallon o Pepparkaks praliner.

Åh lite duktig har jag allt varit idag i alla fall. Hittade dock ingen saffran på Netto. :-( MEN Gjort pepparkakspraliner med honungs wiskey i och provat gjort geléhallon har jag hunnit med. OCH städat hela lägenheten, tvättat och donat. Nöjd med dagen helt klart! Nu dax att krypa te kojjs (i renbäddad säng som är så härligt) så att en orkar inviga helgen imorgon. God natt!
 
Geléhallon kok
 
Inte speciellt vackra, men det är insidan som räknas. Farligt goda pepparkakspraliner!
 
Något stora syrliga geléhallon vart det i alla fall.
 

 

Saffrans dille

God förmiddag gott folk! 3dje dagen i rad som jag slänger in några ord, tro det eller ej! Dagen börjar ju toppen när Lisa Ekdahl sitter med hos Malou på tv 4. Malou har jag inte mycket för men Lisa vilken kvinna! :-D Denna vecka säljer dom saffran på Netto 0,5g för 10kr vilket betyder att jag kommer att bege mig ditt idag när jag är ledig! Idag skall även bakas pepparkaks praliner och geléhallon! Blir det mot förmodan tid över så antar jag att jag ska fiffla med databas sökning jippii! :-S

Ha en trevlig dag!


Ny dag nya möjligheter

På många sätt älskar jag att ligga kvar i sängen och dra mig vilket brukar kunna bli ungefär en timme per morgon med onödigt snoozande och mobilsurfande. EN hel timme!! :-S En hel timme jag aldrig kommer att kunna ta igen i mitt liv... Otroligt hur man prioriterar ibland! Men för att undvika att denna dag blir lika händelselös som gårdagen så har jag åter igen skrivit en to do list! Kl.15 är det skolan som gäller men till dess njuter jag istället av att få saker gjorda!
 
Först gröt o så lite make up på så är jag snart redo att göra denna dag till något bra! Önskar er det samma!

Uno mas

Helt plötsligt kände jag för att fylla ut dagen med ytterligare ett onödigt inlägg men vad gör väll det när det är Tisdag o allt!? Det vart en cykel runda i alla fall och pilli fix med julklappar. Skulle till att göra pepparkakspraliner oxå men insåg att jag köpt marsipan istället för mandelmassa. Min tabbe! Får bli praliner imorgon istället, TJIHOO.
 
Måste ju svara på alla kommentarer från förra inlägget oxå!
 
Eva: Jag kommer förhoppningsvis lagom till din födelsedag!
 
Linda: Tack jag märkte till min besvikelse att så var fallet. Men som du sa... Stan är liten så vi ses i vimmlet! Kanske på en AA Konsert!? ;-P (Och tack så mycket! ;-) )

Jag har ramat in världen

Som jag är duktig o skriva.. Haft känningar av ett återfall den senaste veckan då jag stött på (inte stött på men stött på (hm vilken formulering) ni fattar) en trevlig karl som väkte lusten att skriva en rad. så nu sitter jag här igen.

Sammanfattnings vis så bor jag i Kristinehamn än! Jag trivs jätte bra i min lilla etta på egen hand. Jag har fångat upp ett intresse för bakning. Skolkar idag från skolan. Ska snart cykla ner på stan o varva stan på min nya snabba transa för att samla in bra erbjudanden och förberedande prylar inför jul bak och paket tillverkning. Jag har planerat dagen sedan klockan när jag vaknade men har inte lyckats företaga mig längre än att proppa håret fullt i hårinpckning och druckit en kopp kaffe. Egentligen borde jag (en slutsats jag drar ofta) fiffla skolaerbete och göra åtminstone någon av de saker som står på min att göra lista men som sagt..

Upplysningsvis gjorde jag första dagen i skolan igår efter 5 veckors praktik period som gjordes uppe på sjukhuset i Kristinehamn på vårdcentralen och efter detta på rättpsyk i Khamn. 5 intressanta men långsamma veckor som jag är glad att ha avklarade. Bara 4 examinationer kvar innan jag gjort halva (HALVA) utbildningen. Otroligt!!

Jag har dessutom ramat in världen för att få en tydligare bild av livet. Något jag borde gjort för länge sedan inser jag. Det rullar på i vanlig ordning! Nu längtar jag (hem) till min familj! Min släkt! Och allt vad innebär hem i vackra Uppsala! Julen närmar sig och klapparna närmar sig sin status: Färdigt!! Kanske får en känna av det man hört så mången gång. Julefrid! Jag längtar!
 
 
Inramat.. Nu ser jag på allt med nya ögon! ;-)

RSS 2.0