Update..

I Onsdags vaknade jag halv 7 och tog med mig Otto och gick ut i solen en stund :P Han är så oerhört smart våran hund! han hittade jätte spännande spår i snön som han ivrigt nosade i. Det smarta i det hela var att det var hans egna spår! De övriga rådjus, har och rävspår var inte ett dugg intressanta.


Otto looking for Otto

Under dagen var jag över till Emma en sväng och spelade kort oxå. Sen hem och göra i ordning middag! Det blev spagetti och köttfärssås och eftersom det var våffeldagen så blev det lite våfflor till efterrätt!


Våffla made av lille jag!
I Torsdags fick jag besök utav Johanna och Filip som kom och hämtade mjölk! Det var väldigt intressant tyckte Filip som fick prova att mjölka! Johanna och jag fick höra "Det ser ut som en snopp!" "Åh vad mjuk den är"..

Jag demonstrerar hur man gör när man mjölkar! Filip är jätte intresserad

I Fredags åkte jag, mamma, Eva-Lotta och Ann till Stockholm och Älvsjö för att gå på trädgårdsmässa! Det var trevligt! Det var mycket folk och jag blev riktigt trött på kuppen :P Jag köpte en liten doft viol och lite marknads godis till pappa :P Väl tillbaka i Uppsala så klev jag och Lotta av och begav oss till IKEA en sväng där jag köpte lite lådor att packa i. Sen åkte vi upp till Astrid där vi fick massa gott fika. Sen åkte jag och hämtade upp Mange och Kerstin som under dagen varit till Åland..


Pimp my Stiga!! :P Ruskigt snygg gräsklippare fanns det på mässan!

Lite blommor bara för att.

Och damerna med lite blomkassar...

I Lördags var jag på pub afton i byggdegården. Det var underhållande, inte så mycket mer!

I går var jag på dop i Bälinge! Barnbarnet "Berg" döptes! Så halva dagen där med god matt och fika och sen till Hasse som fyllde alldeles för mycket! :P

Lilla nydöpta Simon slocknade i min famn!

Födelsedagsbarnet Hasse 50 minus!

I dag har jag kännt mig lite hängig. Haft lite ont i huvudet och varit trött mest hela dagen. Halv ett hämtade jag Linus och Moa i från skolan eftersom jag skulle vara barnvakt. Vi har lekt lite kurragömma med walkie talkis ute i blåsten och ute var även Kerstin som nästan blåste bort. Sen värmde vi oss och tittade på lite film.. Det har varit så soligt väder i dag och bortsett från den iskalla vinden som blåste en sönder och samman så har det varit riktigt vårigt! Jag har sett årets första Blåsippor och massa med mera vårfåglar!


Blåsippan ute i backarna står...
















Linus och Moa posar i Jonas glasögon! Kerstin i blåsten!

Snö snö och åter snö

Jag var så glad för att våren kommit! Man ser tofsvipor, koltrastar, tranor och hör massa andra roliga fåglar som är glada att sommarn är på väg. Blommorna dyker upp lite här och var. Vi har snödroppar i rabatten. Jag har sett krokusar som väntar på att slå ut, lite gröna knoppar på träd och buskar. Och så kommer den förbannade snön! Jag har denna vinter Verkligen gillat snön men någon gång får det vara nog! Sluta snöa!


Snöoväder..

Alldeles för mycket snööö..

Kalas

Idag fyller min kära faster Carina år så idag har jag varit extremt nyttig igen! Vi blev bjudna på smörgåstårta och massa kakor :P Min släkt är så underbar och ska jag vara helt ärlig så är det nog jag som är tokigast av dem alla! Men jag är ju helt fantastisk så det säger en del om min släkt!


Stackars Emma underst  :P Och "Hoppla" Kerstin på hästen Oskar!

(((Och folk! Ha lite överseende med att jag tar en del kort! En bild säger mer än 1000 ord! Det fyller ut så bra när man får se hur saker och ting går till! Det är inte så jätte hemskt, ni är så vackra allihop ;P)))


Kerstin ville tyvärr inte vara med på kort men de andra tjejerna var sugna..

Förutom att kalasa idag så hara jag fortsatt storstädningen på mitt rum. Vilket projekt! Det är jut nu jätte kaos på mitt rum efter att jag rivit ut alla skåp.


Mina filmer! Köpte 2 hyllor till igår för att få plat med alla filmer! Dom kom inte med på bilden. Och mitt golv Kaos!!

Vårstädning

I Fredags erbjöd jag mig att köra in lillebror till Karin och min käre mor till jobbet. Oskar hade fått inbjudan till Sthlm och familjen Amadeo över helgen. Jag släppte av mamma, plockade upp Karin och så åkte vi (jag, Karin och Oskar) ner på stan för att uträtta lite ärenden. Sen åkte vi hem till K för att städa, och göra i ordning för kvällen. Angelica, Nirre och Amadeo kom och vi åt räkor allihopa inklusive pappa som bestämde sig för att titta förbi. Han hade förmodligen kommit på att, Aaj! Nu är det ingen hemma som kan laga mat åt mig. :P Jätte smarrigt vara det och det vara en trevlig kväll!

I Lördags var jag barnvakt åt min kusin Evas barn! Det var en riktig mys dag. Jag premiär hoppade studsmatta, spelade spel, blev sminkad och åt aldeles för mycket onyttigheter :P Efter en heldag med barnen så kom Linda och plockade upp mig och så gjorde jag henne sällskap till Järlåsa där hennes päron var på party! Väl hemma vid 3 tiden somnade jag på stört. Det var en underhållande liten tur på sitt vis :P

Jag så gott som översminkad av brun ögonskugga i hela ansiktet, rosa läppstift och eyliner på fel ställen! mäster makeover tjejerna är riktigt nöjda med resultatet! Krusat hår o disco dags! Och premiär hoppande på studsmattan!

I dag vaknade jag mycket tidigt utav att solen på ett irriterande men välkommet sken in i mitt rum. Jaga kännde att "Ja idag är det vårstädning som gäller. Jag kom dock inte långt förrän jag kom på att jag kunde komma att behöva lite lådor och hyllor för att fixa. Så jag tog mig en sväng till Linda för att höra om hon ville följa med in till IKEA (Payback) vilket hon gjorde.


Medans jag funderar på hur jag ska piffa på mitt rum så håller Linda planera om för en bättre parkeringsplats!

I morgon ska jag fortsätta vårstädningen på mitt rum! Just nu är det väldigt mycket kaos här...

Den "Korta uppdateringen"

Japp visst var den kort! Och inte blev den mindre lång efter att jag slängt upp lite bilder från dagarna. Ha lite överseende!

I går var jag, Emma, Kerstin och Agnes in to town och gick löst. Vi hann med i stort sätt alla ställen man kunde tänka sig! Jag orkar inte rabbla upp alla ställen men några av dem. Ikea, Coop, Maxi, Kappahl, Lindex, Miqe, Hm, Biltema, Jula, Nelins med många flera! Egentligen var vårt mål att ta oss till Fyrishov för att gå på jobb mässa. Vi han så klart med det oxå innan Emma fick bråttom hem då hon skulle vara på jobbet till halv 5. På jobb mässan fick jag ut några CV:n så får se om man blir kontaktad :P

Kerstin valde att stå i vagnen under hela stadsresan i var affär.

Och som vanligt tyckte Kerstin att det var jätte kul när jaga tog upp kameran så jaag hamnade oxå på bild! Vi ser även en skymt av Emma i bakgrunden. :P

I dag åkte jag in till Uppsala med Johanna för att badda vårat fläsk. Vi gick till Nautilus där vi träffade Åsa! Vi simmade ett antal längder. Väl hemma igen gick jag över till Emma för några kortvändor. Nu sitter jag här och håller på att somna men ska städa hade jag tänkt! får se om jag kanske gör det i morgon..

I evighet, AMEN

En evighet har nu gått sedan Helen Signe Sofie Hagland (Jag) skrev något. Detta kan bero på att jag varit upptagen med allt. Jag är en så upptagen person förstår ni! Jag ska "kort" dra vad jag syslat med på sistone.

Torsdag: Lång promenad med Kalle 1mil. På kvällen middag hemma hos systeryster och sebbedoo och träffa familjen Amadeo som hemkommit ifrån Indien. Söt Mowgli var nyklippt :P Fick jätte massa, fina presenter! Så onödigt och jätte snällt!

Nirre kör "go wild" med nyklippta trollungen Amadeo

Fredag: Demade på Hemköp, Stora torget från kl.10 till kl.18. Sen raka vägen hem till Karin där hon, Alma, Albin och Seb var i full färd med mat. Sen mot bowlinghallen med barnen och K för att bevisa att jag var bäst som vanligt! (Karin är ruskigt bra på bowling måste jag erkänna) :P Sen hem, Karin o Seb följde oxå med och Alma som sov hos mig.

Albin, Karin och jag på bowlingen.


Flickan i guldbrallorna (Alma) Över lycklig över att fått ner en kägla!

Lördag: Skjutsade Alma på fotboll kl.9, sen barn på bandy och så en lekstund då jag blev "vackert" sminkad och utklädd till prinsessan Viktoria. Jag är så glad att bilen inte stannade på vägen hem! :P Till piffig, bort tvättande av "Viktoria smink" och i full hast till buss som jag höll på att missa. Inne i stan, träffade Linda och så bussen till Slavsta. Melodifestival, taco och några drinkar/Öl och så vidare. förbi Terrassen innan hemgång där jag träffade massa roligt folk. Karin hämtade mig vid Granlunda vid 3. stört i säng.



Viktoria (Jag) med sin Daniel (Alma)


Marcus på väg ut..


Söndag: Slappar dag. Bio på kvällen med barn. Mamma bjöd för att jag skulle gå med! som om man tackar nej :P Såg "Journey to the Center of the Earth" 3D :P Det var häftigt och filmen var bra!


Trött efter gårdagen på bio med 3D brillorna i högsta hugg!

Måndag: In till staden och en sväng till Xcore där jag fick smaka Persisk soppa och bygga ihop en dator. Sen åkte jag till mormor och hade dator lektion! fick dessutom gåva ifrån Borneo. Jätte fina Pärlörhängen och en snygg sjal. Sen gick mormor och jag på bio, och såg "Män som hatar kvinnor" Riktigt bra var den! Ska läsa böckerna nu. :P

Tisdag: Promenad med Mamma 1mil. Mötte upp Emma som hade varit i kapellet. Sen ducha mig torr efter all ansträngning med tvillingvagnen. Över till Emma för att ge spö i kort, vilket jag lyckades utmärkt i! Hem till Linda en snabbis och flörta med min blivande man. Sen åkte jag och Linda upp till "In the middle of fucking nowhere" Kalle (Rörmyra trakten) för att äta middag och halv kolla på en film.


O yes! They love each other!

Hemkommen och bortkommen igen! Ligger och funderar. Och nu tänker jag predika minsann! Jag är så trött på alla dessa könsuppdelningar, fixeringar och allt vad Djävulens moster heter. Finns det bara Adam och Eva? Måste man börja producera nytt liv bara för att man är utav två olika kön? Vad är det för fel på att BARA vara "kompis" nu för tiden? Bara en enkel fråga!? Jag är så trött på att ständigt vara statiskt elektrisk!! AMEN!

Smörgåstårta

I Tisdags kom Christin till mig och stannade till Onsdagen! Vi gick över till kära kusin Emma där vi satt nästan hela tisdagen och spelade kort och fikade. Christin hade utav någon underlig anledning med sig smörgåstårta som vi åt till middag! JÄTTE GOTT! Tack Christine! Sen kollade vi på 1 och en halv film då ljudet var lite dåligt på en av filmerna. I går åt vi lite frukost med smoothie och sen tog vi oss en promenad på 4km. Sen kröp vi ner i den varma sängen och kollade på ytterligare en film. Efter det lite mer smörgåstårta och sen var Christine tvungen att ge sig av.

Kalle ringde och frågade vad jag hade för mig och vilken tid vi skulle springa på torsdagen. Jag hade hemskt tråkigt och föreslog att vi skulle bombardera Linda. Det visade sig dock att hon jobbade till 7 så vi begav oss i stället till Erik där vi tittade på Masjävlar! :P Roligt roligt, sen vid 9 tiden åkte vi till Linda där vi klev in.. Linda hade inte kommit hem än men Malin gav oss nyckeln. :P Stackars Linda! :P kom inte hem förrän 12. Lagom trött idag men Kalle kommer snart för en joggingtur..

Spårat..

I går under all dötid så frågade Kalle om jag ville åka med i traktorn till Agersta och hämta balar, vilket jag gjorde! Finns inte så mycket annat att göra som man kan kalla "att göra något" om. En långsam tur men mer underhållande än inget! Kalle är rolig och jag pratade på som vanligt :P


Kalle sätter av kärran.. :P Otroligt spännande!

var jag hos Linda, en underhållande kväll som alltid! Kalle kom och hämtade mig, vi åkte till Linda, klev på, slängde oss i soffan, åt lite morötter och satte på "Rallybrudar" Som var lika kul som alltid :P När filmen var slut så var det TV:n som gällde i ca 2 timmar. Kalle fick sitt älskade te och jag fick en banan :P eller rättare sagt lånade för att underhålla Kalle :P Linda åt i slutändan upp bananen och Kalle höll för ögonen.. Spårat som vanligt :P Massa hemska bilder ifrån kvällen!!

     
En vanlig kväll framför TV:n hos Linda! Och  fråga inte vad vi håller på med på den nedre bilden :P

Kalle tycker att bananen är äcklig vilket framgår av attt han ligger under filten och skriker "fy fan"

Åland here I come

Tillsnuffsad CV men still searching for job.. Uttråkad men har fullt upp. Hur kan detta vara möjligt? I går var Putte här och hälsade på. Han hade med sig en godis påse och en cola... Hm, Elakt va!? Det var gott i alla fall :P Vi hade lite guitar hero turnering och jag vann så klart! :P Sen kollade vi på två filmer. Bridge to Terabithia och The seeker, the dark is rising. Båda var bra, inga jätte filmer men helt klart värda att se. Tack för trevligt sällskap och en lätt match i guitar hero!

I Lördags åkte jag, Christine och Karin Vikingline med destinationen Mariehamn och tillbaka. Det var en spännande utflykt! Hela dit resan så åt vi buffé! Den var riktigt smarrigt och inte speciellt nyttigt. Jag hittade en sak på bordet som jag tyckte var enanstående och jätte gott, det stod ingen skylt vid denna rätt som det gjorde vid de flesta andra. Jag bestämde mig för att gå och hämta mera av det utsökta köttet, jag lägger denna gång på rejält, så att det kan mätta en hel karl och så lyfter jag blicken och får syn på skylten... Renhjärta! Jag sväljer hårt, går tillbaka till bordet frågar om någon vill smaka på det jätte goda köttet, delar med mig. Sen lägger jag köttet åt sidan. Det gick verkligen inte att få ner mera.

Karin

Efter att vi hade setat och ätit aldelles för mycket mat och ännu mera kex och ost, vindruvor, chokladpudding, glas och citronsorbet så begav vi oss mot taxfreen där vi spenderade en hel del tid, tills vi slutligen slog oss ner för att spela lite kort. Vi spelade 7:an och jag var som vanligt jäkligt vass. Jag håller igen i början för att sedan överraska med mina fina kort och vinna det hela. Karin uttryckte det så här "Hon passar sig genom hela spelet för att sedan komma i slutet som DFF-Den Finniga Faran". Tack Karin! Det är så att man blir rörd! En oerhörg trevlig resa i alla fall! Du är bäst Christin! Bättre kompis får man gå upp till gud för att söka. Och Karin.. Ja, tack som sagt...


Jag ska pressa i mig sista vindruvan innan eventuell död. Kortet i mitten vart omtalat jag satt och försökte säga ta kort nu.. Och så är jag så snygg! Ser så road ut! och bild nr 3 är reaktionen efter att alla tittat på "vindruvaimunnenkortet" Asgarv och jag tuggar och ser så där lagom fånig ut. Att jag la upp det där :P

Jag måste bara slänga in något kul Karin sa oxå! Det var från något program som gick på TV nu tror jag. Om roliga saker som barn säger.

Två barn i sandlådan (ca 5 år)

Den ena till den andra:
-Är du kille eller tjej?
+Jag vet inte.
-Men vad heter du då?
+Måns..
-Men då är du ju katt ju!

Roliga barn kan vara!

Och Christine! Jag tänkte lägga ut en bild på dig med men jag var lite små rädd för efterföljderna. Det kan låta något i stil med "lägger du ut den så är jag inte längre din vän" Så.

Köttigt värre

Saknar Norge en aning. Det är så fruktansvärt tråkigt och tärande att vara arbetslös! Jag går hellre i gymnasiet lite till tror jag, än att vara arbetslös! :P När jag gick på JB gjorde jag inget annat än att längta efter att göra ingenting. Det ända som känndes riktigt bra 2008 var de sista dagarna i skolan, studenten och sommaren definitivt!

Under kvällen har jag styckat och packat kött! Spännande! fick lite flash back nästan när jag såg allt kött :P Därför jag kom o tänka på Norge så massa. Jag stod i 2 och en halv timme och skar högrev, oxfilé, entrecote o massa annat. Så nu är frysen full! I övrigt har det inte hänt mycket idag. Jaga har plockat lite på mitt rum och klätt delar av mina väggar med mera Helen "konst" Har inte jätte mycket plats kvar på väggarna nu men jag har planer på att köpa in en "stor" duk när jag får mig lite inkomst! Har sett att dom är jätte billiga på Panduro så en sthlms resa till så :P

På Lördag är det nu bestämt att, jag, Karin och Christine ska åka Ålandsbåt, Kapellkär-Mariehamn och roa oss o äta god mat. Jag sa till Karin när hon ringde att jag var arbetslös = Ingen inkomst = Inte råd. Men det tyckte Karin inte om så hon saa att jag skulle få låna pengar! Hatar att ha skulder! Men men, jag ställer väll upp för laget! Får inte göra annat är att packa matlåda och bege mig in till stan för att gå och fråga om jobb, sitta på arbetsförmedlingen och simma då.. Eftersom jag tack vare Linda nu gör detta utan kostnad!

Har inget jätte intressant att skriva som vanligt :P Och ingen bild har jaga att lägga upp heller och det är ju tråkigt! Det livar ju alltid upp saker och ting! Speciellt för sånna som inte orkar läsa! Ex. Jag! Så här kommer en bild jag hittade! Rätt roligt!


Är detta jag? Riktigt mycket kul kort jag hittade.. Haha tror det är taget i 8an.


I falle all.. So long!

H i Huvudstan

Idag har jag alltså varit i Stockholm och knallat med min morfar. Började morgonen med att väckarklockan ringde kl.6 Jaga hade planerat att åka med mamma in men eftersom jag utav någon konstig anledning inte somnade i natt förrän vid 4 drygt så kände jag mig inte riktigt färdig soven så jag snoozeá  till kl 8 då jag klev upp, åt gröt och begav mig mot den stora staden. Jag anlände till Sthlm vid 11 tiden. Jag mötte morfar och så gick vi och åt på restaurang Callisti. Vi åt en varsin gourmet pasta med oxfilé i paprika sås och soltorkade tomater. Jammie! Sen gick vi stan! Gallerian, NK, Elsie Flodin, typ hela Norrmalm och kollade efter kändisar i Sturegallerian :P Såg tyvärr inga så lite besviken hade jag varit om det inte hade varit för att morfar tog med mig in på NK ica :P Det är så mysigt att gå där! Inte speciellt mycket dyrare än vad det vanligtvi är men så mycket mer klass och omsorg vad gäller både bemötande och utsmyckning!


Härliga lådor fulla av kärlek, Tjusig fiskdisk med bläckfisk "Lådhyllor" med godsaker

Jag var så duktig så att jag knappt fönstershoppade!! Gick plus på resan tack vare min underbara morfar! På hemväg och mot Uppsala tåget så stannade vi och puttsade mina stövlar i en automat oxå! Fruktansvärt kul tyckte jag! Morfar var väl mindre road. Är man född på landet så...

Middag

I går var min kära morfar här och åt middag med oss (Mormor är på Borneo och leker vilde i djungeln) och roade oss genom att sprida roliga komentarer om sig som vanligt! Otto (hunden) älskar ofta folk som inte älskar honom lika mycket tillbaka, morfar är ett sådant fall! Och Otto skulle promt hoppa på morfars fina "Hugo Boss" brallor så då fick vi höra "Vid tillfälle ska jag måla om dig, jag tycker du är lite väl spräcklig för min smak" Hahaha! Och jag har en deprimerande period i mitt liv just nu vad gäller utseendet kombinerat med choklad.. I vilket fall så frågade morfar vem som strypt mig och jag svarar att det är ungdomsprickar. Varpå pappa säger "Hon har inte bara norrmän, hon har finnar oxå!" Jag undrar vart jag kommer ifrån egentligen, man kan i alla fall inte anklaga mig för att inte ha förökt vara normal. Med de generna jag har är det inte alltid lätt lixom.

Idag kom Kalle förbi och vi tog en promenad för att vara hurtiga (Jag orkade inte springa). Vi gick mot Linda hållet och när vi gick förbi Linda så passade vi på att kika in och som vi annat hade Linda precis anlänt hem ifrån skolan. Vi klev på och bjöd oss själva på te. Efter ca 1,5 timme bestämde vi oss för att lämna Linda ifred en stund efter att ha försäkrat oss om att vi fick komma tillbaka och äta middag. Promenad hem och in i duschen och så kom Kalle och hämtade upp mig. Vi åt Köttfärs á taco och krockätter :P Kul kombination! Efter maten kollade vi på filmen "Parfymen" Som var mycket bra, läskig och märklig! Trevligt med lite sällskap! Vi slog på Nile City och skrattade en stund åt roligheterna sen höll Linda på att somna så vi begav oss hemåt!


Kalle och den väl kombinerade maten


Linda visar sin jätte gravida mage á Krockättbebi


Och KJ var ju å klart med o kolla film!

I morgon ska jag till Sthlm och luncha med morfar så det blir säkerligen en rolig dag!! Har inte råd med någon shopping när man är arbetslös så ska INTE gå runt o kolla massa.Får väll se hur det går!

Se upp i backen

Igår var jag alltå i Björklinge med lillebror och hans kompis och åkte bob, åt korv och drack varm choklad. Ett uppehåll i min nyttiga vardag uppenbarligen :P Det var skitläskigt att åka bob i den väldigt branta backen enligt mig! Jag tror jag skrek rätt högt. Och trotts att jag bara åkte ifrån mitten av backen så gick det superfort. Som sagt jätte läskigt! Fast kul! Så medans Oskar och Rasmus flög över guppen satt jag och njöt av solen och knäppte lite kort. Rätt som det var blev det hel mulet på himmelen och det började spösnöa. Och med snön kom de tuffa typerna med skotrar. Alla små barn blev impade. Man fick värsta fjällen kännsla! Jag vart faktiskt riktigt sugen på snowboarden.


Oskar and "the flying Bob" och snöskotrarna "coola som få" :P

Efter inte allt för lång tid i snöyran började jag som setat stilla av dumma anledningar att frysa. Med andra ord sa jag åt Oskar och Rasmus att nu ska vi åka! Dom gjorde några åk till medans jag gick och värmde upp bilen och så åkte vi hem. Väl hemma bestämde vi att vi skulle fortsätta aktiveringen så vi packade badväskorna och begav oss mot ett relativt fullpackat Fyrishov. Bubbelpolen för mig medans pojkarna roade sig med annat. Sen blev jag utföst i det kalla vattnet och simhallen där det var vatten "hinderbana" som vi körde lite på och dessutom så vågade jag mig upp i hopptornet där jag blundade när jag lyckades kliva ut över kanten. Sedan så upprepades detta! Att jag tordes! Oskar, den mindre häftiga av oss gav sigg upp på 10an där han hoppade 2 gånger. och 7an o 5an och 3an ett antal gånger. Hm... Nu tror han att han är ball. Men jag var ändå stolt över att ha klarat av så mycket denna dag :P


Se upp i backen!! Lånade Oskars hjälm för min egen säkerhets skull!
Kolla noga och ni ser "skrikgapet"

Idag har jag inte gjort mycket. Tog en promenad i det härliga vädret. Gick 6 km så lite har jag gjort i alla fall! Om inte så är Otto motionerad i alla fall! Så lagade jag "Grönsakssoppa" på vatten, Grönsaker/Rotfrukter, grönsaksbuljong, och kryddor så som Curry, Peppar, Salt och lite allt vad jag tyckte lät bra. :P
Otto


Min soppa. Storkok

RSS 2.0